Allround Vastgoed BV

Kerklaan 22
7311 AE Apeldoorn
T. +31 (0) 55 366 4021
F. + 31 (0) 55 576 2447
info@allroundvastgoed.com

 
 

Bied ons uw vastgoed aan, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. Wij beoordelen uw aanbieding op diverse aspecten; bij belangstelling kunnen wij snel beslissen!

 
Klik hier om uw vastgoed aan te bieden
Klik hier om een object te zoeken
 
 
 
 
 
 
 
Middels de pagina nieuws houden wij u graag op de hoogte van divers economisch, financieel en vastgoednieuws evenals nieuws m.b.t. Allround Vastgoed.
Naar het nieuws >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuws
 
 

Middels de pagina nieuws houden wij u graag op de hoogte van divers economisch, financieel en vastgoednieuws evenals nieuws m.b.t. Allround Vastgoed.

 
Dinsdag 19 februari 2013
 

Hypotheekrente 1 procent hoger dan elders

De hypotheekrente ligt in Nederland grofweg 1 procentpunt hoger dan in de ons omringende landen. Dat blijkt volgens het Centraal Planbureau (CPB) uit statistieken van de Europese Centrale Bank (ECB). Het CPB deed onderzoek op verzoek van minister Stef Blok (Wonen).

Een verklaring die het CPB opperde voor de hogere rentes, is dat sinds het vertrek van buitenlandse banken de concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt is afgenomen. Minister Blok pleitte recentelijk dan ook voor meer buitenlandse banken op de Nederlandse hypotheekmarkt. De Tweede Kamer wil dat het kabinet voor de zomer met plannen komt om de concurrentie in de Nederlandse bankensector te vergroten.

Een andere verklaring die het CPB geeft voor de hogere rentes, is dat de risico’s voor banken zijn toegenomen door dalende huizenprijzen en een tegenvallende economie. De dalende huizenprijzen zouden volgens het CPB de oorzaak zijn van iets minder dan de helft van de dalende consumptie in de periode 2008-2012. De (reële) huizenprijzen zakten sinds 2008 met ongeveer 20 procent. Huizen werden ook goedkoper doordat het reëel beschikbare inkomen daalde en het aantal huizen licht groeide. Daarnaast droeg de onzekerheid over maatregelen op de woningmarkt bij aan de prijsdaling. De huizenprijzen zouden 5 procent hoger liggen dan nu als de Nederlandse hypotheekrente op het lagere EU-gemiddelde zou liggen.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 
 
Dinsdag 12 februari 2013
 
Kurhaus Hotel Scheveningen in grote problemen

Het Kurhaus, een vermaard vijfsterrenhotel en congrescentrum met 255 kamers aan het Gevers Deynootplein in Scheveningen, verkeert in grote problemen. Zowel hotelexploitant Steigenberger Hotelgroep als de (voormalige) hoteleigenaar kunnen al maanden niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de aangestelde special servicer Hatfield Philips van 7 februari, waarop Vastgoedmarkt de hand wist te leggen. Het vertrouwelijke rapport analyseert de situatie van vastgoedfonds Titan Europe 2006-3 waarin de CMBS-lening (Commercial Mortgage Backed Security) van het Kurhaus is ondergebracht. Steigenberger ontkent evenwel alle problemen.

Volgens Deutsche Bank (zie hierna) was Jerusalem Economy de houder van de CMBS-lening met het Kurhaus als onderpand. Sinds de zomer van 2012 heeft Jerusalem Economy, een Israëlisch investeringsvehikel, grote moeite om de rente te voldoen op de CMBS-lening voor het Kurhaus van 52,6 miljoen euro. Op 19 september 2012 is Jerusalem Economy van de lening afgehaald en is special servicer Hatfield Philips erop gezet. Deze servicer constateerde daarop dat hotelexploitant Steigenbergen zijn huurbetalingen niet meer voldeed door 'de financiële situatie', zo schrijft Hatfield Philips. Aan Hatfield heeft Steigenberger onlangs bevestigd de jaarlijkse huur van 4,594 miljoen euro niet meer te kunnen voldoen. Dit huurcontract met Jerusalem loopt tot 2020.

De CMBS-lening liep op 18 januari dit jaar af. Vóór die dag eiste Hatfield onmiddellijke betaling van alle schulden door Jerusalem Economy. Er is echter nog niets betaald, concludeert Hatfield, zodat er een openstaande rekening resteert van 49,221 miljoen euro. Hatfield schrijft dat het Kurhaus voor 63,8 miljoen euro in de boeken staat en dat er binnenkort een herwaardering volgt. Uit een ander rapport van Deutsche Bank (DB) blijkt echter dat die herwaardering al in december 2012 heeft plaatsgevonden. In plaats van de taxatiewaarde van 63,8 miljoen euro van april 2011 is het vijfsterrenhotel met 255 kamers in december 2012 afgewaardeerd tot slechts 24 miljoen euro, aldus het CMBS Noticeboard van DB dat op 8 februari verscheen. Willen de obligatiehouders van de CMBS-lening nog iets van hun investering terugzien, moet Hatfield een verkoop (discounted pay off) van het Kurhaus onderzoeken, aldus DB.
In een reactie doet Kurhaus-exploitant Steigenberger Hotelgroep de berichten desalniettemin af als onzin. 'Er is helemaal geen probleem. We hebben geen betalingsachterstand, want we voldoen keurig aan al onze betalingsverplichtingen. Ook de hotelexploitatie verloopt naar wens', aldus Samantha Fulton, adjunct-directeur van het Steigenberger Kurhaus Hotel Den Haag. Gisterochtend concludeerde Ruud de Wit in zijn vastgoedblog Visie op vastgoed dat het Kurhaus op het randje van een faillissement balanceert. In zijn blog verhaalt de oud-hoofdredacteur van Vastgoedmarkt behalve over de financiële perikelen ook over de dubieuze rol van wijlen Willem Endstra en het vroegere ING Real Estate bij een eerdere (ver)koop van het Kurhaus: http://visieopvastgoed.wordpress.com

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

 
Donderdag 7 februari 2013
 

Duurste huizen in Blaricum, goedkoopste in Kerkrade

In Blaricum betaalden kopers in 2012 gemiddeld 761.600 voor een bestaande koopwoning. Daarmee is Blaricum opnieuw de duurste woongemeente van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de website Woningmarktcijfers.nl op basis van de absolute koopsomgegevens van het Kadaster.

In Blaricum daalde de gemiddelde koopsom met 1,8 procent. Er werd 21 procent minder woningen verkocht, waardoor de transactiestijging van 2011 teniet werd gedaan. Laren steeg (gemiddeld 601.000 euro) van de vierde naar de tweede plaats. Wassenaar blijft met 565.200 euro op de derde plek, Bloemendaal zakte van de tweede naar de vierde plaats met 546.700 euro. De gemiddelde koopsom daalde hier met 21 procent, het aantal transacties bleef gelijk. De gemeente Kerkrade is in 2012 met gemiddeld 136.000 euro de goedkoopste gemeente van Nederland. Daarna volgen Delfzijl en De Marne met 137.500 euro en Heerlen met 138.800 euro.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 
 
Vrijdag 1 februari 2013
 
Tarieven OZB in veel gemeenten flink omhoog

Veel gemeenten in Nederland verhogen de tarieven voor onroerendezaakbelasting (OZB) dit jaar fors. Dat blijkt uit een rondgang van WOZ-specialisten langs bijna driekwart van de gemeenten. De gemiddelde stijging komt neer op 7,6 procent, maar er zijn flinke uitschieters in gemeenten als Gemert-Bakel in Noord-Brabant en het Gelderse Druten.

De organisatie houdt zich bezig met beroeps- en bezwaarprocedures voor de wet WOZ. ‘Het gaat om een tussenstand, maar het is een goede indicatie. Nederland telt 408 gemeenten en we hebben er nu 292 in kaart gebracht’, aldus Ferdinand de Regt van WOZ Specialisten donderdag. ‘Veel gemeenten versturen de OZB-beschikking pas eind februari, daar ligt het piekmoment, dan is alles bekend.’

De Vereniging Eigen Huis plaatst wel een kanttekening bij de soms forse verhogingen. ‘Dit klinkt angstaanjagend, maar het vertelt maar de helft van het verhaal’, aldus een woordvoerder. ‘Er zijn twee componenten: de OZB en de waarde van een woning. Het moet proportioneel zijn. Als een gemeente de OZB met 10 procent verhoogt en je woning is 10 procent minder waard geworden dan blijft het bedrag in euro's per saldo gelijk.’Bron: Vastgoedmarkt.nl
 
 
Vrijdag 18 januari 2013

 

Ook Kadaster ziet piek in woningverkoop

De verkoop van woningen piekte in december met 17.364 verkochte woningen. Dat is bijna een derde meer dan in december 2011 en ruim driekwart meer dan in november. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster gisteren heeft gepubliceerd. De gegevens van het Kadaster bevestigen het beeld dat al eerder naar voren kwam uit de woningmarktcijfers van makelaarsvereniging NVM. Die sprak van een 'run' op koopwoningen omdat veel kopers hun slag wilden slaan voordat op 1 januari de hypotheekrenteaftrek werd beperkt.

Over heel 2012 registreerde het Kadaster 117.261 verkochte woningen. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van 2011. Het Kadaster telde in december 29.268 hypotheken, 22,5 procent meer dan een jaar eerder. Over heel 2012 werden 199.994 hypotheken geregistreerd, 17,6 procent minder dan in 2011. Het aantal executieveilingen lag in december met 185 ruim de helft lager dan een jaar eerder. Ook over heel 2012 was sprake van een daling, met 11,5 procent. Het totaal aantal executieveilingen kwam vorig jaar uit op 2488.

Bron: Vastgoedmarkt.nl